Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening van (voornamelijk) de gezichtshuid. De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid van de wangen, kin en neus. Echter kan het ook voorkomen op andere delen van het lichaam. Het gaat gepaard met bultjes, puistjes en soms zie je ook bloedvaatjes. Meestal treft het vrouwen, maar bij mannen kan dit ook voorkomen. 

Het treft gemiddeld 10% van de mensheid. Deze komen vooral voor in het noorden en westen van Europa, én begint het vaak rond de 30ste levensjaar. Vaak hebben mensen met een lichte huids- en oogkleur een grotere kans om rosacea te ontwikkelen. Externe factoren zoals het klimaat, alcohol, geneesmiddelen of overgevoeligheid kunnen rosacea verergeren.

Zoals we eerder hebben vermeld, is rosacea een chronische aandoening. Echter kunnen we met professionele behandelingen vele klachten voorkomen en verminderen en (deels) herstellen. Met de juiste leefstijl en onze expertise, kunnen we jou goed opweg helpen. De huidspecialisten en huidtherapeuten kunnen jou onder andere de volgende behandelingen bieden:

Let op! Vele behandelingen kunnen vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Bekijk jouw polis of neem contact op met jouw verzekering om erachter te komen hoeveel jij vergoed kunt krijgen.

Het inplannen van een afspraak naar jouw droomhuid is slechts een klik verwijderd. Druk op de onderstaande knop en kies een dag en tijd die jou uitkomt.

Onze professionals kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen!