Hyperpigmentatie & melasma

Bij hyperpigmentatie is de huid donkerder verkleurd dan de rest van de huid. Dit ziet er vaak bruin uit. Dit kan over je hele lichaam zijn. Denk aan bijvoorbeeld zonnevlekken, sproeten en littekens. Het komt het meeste voor in het gelaat, omdat je je gezicht, nek en decolleté het meeste blootstelt aan schadelijke factoren zoals de zon.

De meest voorkomende oorzaak van hyperpigmentatie is de zon. UV-straling verhoogt de aanmaak van melanine. Melanine reguleert de kleur van je huid. Je genen spelen ook een rol in de aanmaak van melanine. Als je hier een genetische aanleg voor hebt, dan heb je hier een verhoogde kans op. Ook kun je hyperpigmentatie krijgen na een verstoorde wondgenezing, van bijvoorbeeld een ontsteking na acne. Ook kun je tijdens de zwangerschap een verhoogde kans op hyperpigmentatie krijgen. 

Dit noemen we ook wel een zwangerschapsmasker (melasma). Hierbij is er sprake van een “overgevoelig” pigmentsysteem. Pigmentcellen maken hierdoor te veel pigment aan waardoor de huid ter plaatse te donker wordt. Hitte en zweet kunnen ook oorzaken zijn van hyperpigmentatie. En wist je dat zelfs blauw licht van je laptop of mobiel ook hyperpigmentatie kan veroorzaken?

Er zijn gelukkig heel veel mogelijkheden als het gaat om de aanpak van hyperpigmentatie. Onze huidspecialisten en huidtherapeuten zijn ervaren in dit vakgebied. Zij werken dagelijks met de nieuwste technieken en blijven up-to-date omdat alle nascholingen worden gevolgd. De huidspecialisten en huidtherapeuten kunnen jou onder andere de volgende behandelingen bieden:

Let op! Vele behandelingen kunnen vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Bekijk jouw polis of neem contact op met jouw verzekering om erachter te komen hoeveel jij vergoed kunt krijgen.

Het inplannen van een afspraak naar jouw droomhuid is slechts een klik verwijderd. Druk op de onderstaande knop en kies een dag en tijd die jou uitkomt.

Onze professionals kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen!