Cosmelan & Dermamelan

De Cosmelan® en Dermamelan zijn ’s werelds meest effectieve behandeling met als hoofdindicatie: hyperpigmentatie & melasma. Hieronder lichten we de behandelingen toe.

Overmatig en onbeschermd zongedrag, hormonen, zwangerschap en genen zijn voorbeelden van factoren die bepalend zijn voor het ontstaan van ongewenste pigmentvlekken. Hiervoor zijn de Cosmelan en Dermamelan een van de beste behandelingen ter wereld om ongewenst pigment aan te pakken. De specialist kan beslissen welke geschikt is voor jouw indicatie.

Hoe werkt het?

De Cosmelan is een behandeltraject van zes maanden. Het traject begint met een voorbereiding van 2 weken thuis met specifieke producten om de huid voor te bereiden op de behandeling. De volgende stap is een behandeling in de praktijk en dit wordt vervolgd met een specifieke huidverzorgingsroutine.

De behandeling begint in de praktijk, waarbij eerst de huid goed wordt gereinigd. Hierop volgt een masker dat tussen 8 en 12 uur op het gelaat moeten blijven. Dit masker moet er thuis afgehaald worden.

De huid moet tussen 48 en 72 uur voorzichtig worden gereinigd, gehydrateerd en beschermd worden met de zonnebrandcrème Mesoprotech melan 130 pigment control. Hierna begint het proces van pigment vermindering aan de hand van het pakket voor thuis gebruik. De huidspecialist zal je hierover verder informeren.

De huid kan rood en geïrriteerd worden gedurende dit proces. Na een week kun je al lichte verbetering zien in de pigmentvlekken. In dit traject is het van essentieel belang dat de huid wordt behandeld met de juiste producten en wordt een gepast zongedrag verwacht.  

Dermamelan

Overmatig en onbeschermd zongedrag, hormonen en genen zijn voorbeelden van factoren die bepalend zijn voor het ontstaan van ongewenste pigmentvlekken. Hiervoor is de Cosmelan verder ontwikkeld tot de Dermamelan. De nieuwste en meest geavanceerde behandeling voor het behandelen van hyperpigmentatie en melasma.

Hoe werkt het?

De Dermamelan is een behandeltraject van vier maanden. Dit traject wordt gestart in de kliniek met een behandeling, en wordt vervolgd met thuisproducten in 4 maanden. Het is mogelijk om tussentijds kosteloos contact te hebben met een van de specialisten om de progressie te volgen.

De behandeling begint in de praktijk, waarbij eerst de huid goed wordt gereinigd. Hierop volgen twee maskers die 4 uur op het gelaat moeten blijven. Deze maskers kun je thuis eraf spoelen. De huid moet tussen 48 en 72 uur voorzichtig worden gereinigd, gehydrateerd en beschermd met de mesoprotech melan 130 pigment control. Hierna begint het proces van pigment vermindering, aan de hand van het pakket voor thuisgebruik. Deze producten worden samengesteld door jouw behandelend specialist.

De huid kan rood en geïrriteerd worden gedurende dit proces. Na een week kun je al lichte verbetering zien in de pigmentvlekken.

De behandeling is geschikt voor iedereen die alles al geprobeerd heeft om de pigmentatie te verminderen. Heb je dus last van hardnekkige pigmentatie dan zou deze behandeling zeer geschikt kunnen zijn. Uiteraard gaat deze behandeling gepaard met een huidverzorgingsroutine en gepast zongedrag.  

Het inplannen van een afspraak naar jouw droomhuid is slechts een klik verwijderd. Druk op de onderstaande knop en kies een dag en tijd die jou uitkomt.

Onze professionals kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen!