Ongewenste haargroei

Soms groeit er bij vrouwen haar op plekken waar het vaak alleen bij mannen zit. Vaak komt dit voor op de borst, bovenlip, kin, buik of rug. De haren zijn vaak dik en donker. Dit heet te veel haargroei of hirsutisme. Hirsutisme is een vorm van overbeharing bij vrouwen waarbij het beharingspatroon typisch mannelijk is. Een verhoogde aanmaak van het mannelijk hormoon testosteron is vaak leidend. Overbeharing en hirsutisme komen bijzonder vaak voor. Maar ook bij mannen is dit een bekende term. De aandoening is vaak erfelijk bepaald en begint meestal rondom de pubertijd.

Vaak is het storend om op ongewenste plekken regelmatig last te hebben van ingegroeide haren, scheerirritatie en andere vervelende problemen die ontstaan door ongewenste haargroei. Gelukkig beschikken wij over de krachtigste laser momenteel ter wereld. We hebben het over de Gentle Lase Pro-U en de Gentle Max Pro.

De GentleLase Pro-U is nu nog krachtiger, nog sneller, heeft een variabele pulsduur én is veilig in gebruik. De Gentle Lase Pro-U is een erg veelzijdig laserapparaat en naast laser ontharing ook geschikt voor de behandeling van pigment, het laseren van spataderen of
verwijderen van rimpels. Het gepatenteerde Dynamic Cooling Device™ (DCD™) zorgt voor een efficiënte koeling van de epidermis door middel van cryogeen dat voor en na de laserpuls kan worden afgegeven. Hierdoor zijn de behandelingen veel aangenamer en wordt de epidermis goed beschermd.